2020-12-02 09:47:45• hírek • Agerpres

Állami kitüntetésben részesített Iohannis több orvost, orvosi egyetemet és az INSP-t

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Egészségügyi dolgozókat, orvosi egyetemeket és az Országos Közegészségügyi Intézetet (INSP) is állami kitüntetésben részesítette Klaus Iohannis államfő kedd este, a román nemzeti ünnep alkalmából.

A Cotroceni-palotában tartott eseményen egészségügyi érdemrenddel tüntette ki az elnök a következő egészségügyi dolgozókat: dr. Anghel Maria Nina (Moineşti), dr. Băloi Adelina (Temesvár), dr. Bărbat Marius-Teodor (Kolozsvár), dr. Botea Dragoş Florin (Nagyvárad), Casoni Maria-Elena főasszisztens (Marosvásárhely), dr. Dácz Mónika Erika (Nagyvárad), dr. Florea Marc (Nagyvárad), dr. Georgescu Corina Maria (Temesvár), dr. Gherman Ada Sonia (Kolozsvár), dr. Grigoraş Ioana (Iaşi), dr. Henţia Ciprian Adrian (Temesvár), dr. Lupse Mihaela Sorina (Kolozsvár), dr. Pascal Ema-Raluca (Reşiţa), Pop Alexandra-Angela főasszisztens (Nagyvárad), dr. Sandu Monica Andreea (Bukarest), dr. Suciu Alin Aurel Raul (Nagyvárad), Bordianu Gabriela-Ioana egészségügyi asszisztens (Bákó).

Az egészségügyi érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki az államfő az INSP-t, továbbá a bukaresti, a kolozsvári, a iaşi-i, a temesvári és a craiovai orvosi egyetemet, illetve a marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemet.

Beszédében az államfő rámutatott, szűkösnek bizonyult volna a Cotroceni-palota, ha meghívtak volna minden egészségügyi dolgozót, akiknek köszönettel tartozik az ország a koronavírus-járvány közepette kifejtett munkájukért, a megmentett emberéletekért. Az első vonalban harcoló orvosok fáradhatatlanul küzdenek az emberéletekért, sokszor saját biztonságukat kockáztatva, odaadásról és kötelességtudatról tesznek tanúbizonyságot - hangoztatta. Hozzátette, a járvány miatt bevezetett korlátozások ellenére az ország orvosi egyetemei nagy erőfeszítéseket tettek a szakemberek képzésének folytatása érdekében.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: